PembeNar El Yayının Faydaları Nelerdir? El Yayı Hangi Kasları Çalıştırır?

El Yayının Faydaları Nelerdir? El Yayı Hangi Kasları Çalıştırır?

15.12.2020 - 14:35 | Son Güncellenme:

El yayı insan elinin genellikle zayıf olmasından dolayı kavrama gücünü arttıran bir alettir. Özellikle el kaslarında zayıflama olan bireyler için bu tarz sporlar oldukça faydalı ve değerlidir. El yayının yaraları nelerdir? El yayı neye iyi gelir ve nasıl yapılır? El yayı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

El Yayının Faydaları Nelerdir El Yayı Hangi Kasları Çalıştırır

Özellikle tenis, dağ tırmanışı ve kaya tırmanışı gibi sporlarda sıkça kullanılan parmak kaslarının gelişmesine katkı sağlar. Televizyon izlerken bile yapılan bu spor oldukça faydalıdır.

El Yayının Yararları Nelerdir?

Parmaklarının aşırı hantal ve güçsüz hisseden bireylerce ortak olarak en sık tercih edilen spor yöntemi el yaydır. El yayı yaklaşık olarak 1940’lı yıllarda bulunmuştur. İlk zamanlar daha çok olimpiyat sporlarına katılan bireyler için tasarlanan alettir.

Kavramanın ve sıkmanın önemli olduğu halter, bilek güreşi gibi sporlar için son derece önemlidir. Ayrıca günümüzde dağa sporu gibi faaliyetlerde de sıkça kullanılmaktadır. Ayrıca evlerinde el yayı olmayan bireylerin bir havlu aracılığı ile aynı işlevi görmesi muhtemeldir. El yayının belirli başlı yararları bulunmaktadır. Bunlar şunlardır:

İlk olarak parmak kaslarının gelişmesine katkı sağlar.

Ön ve arka kolun güçlenmesi için gereklidir.

Kasların belirginleşmesi ve çıkıntı oluşması için gereklidir.

Ellerin büyümesini ve şekillenmesini sağlar.

Bisiklet sürme gibi aktif olarak parmak kullanılmasında direnç sağlar.

Kireçlenme gibi durumların önüne geçmektedir.

Kemik ve parmak kırılmalarını oldukça yavaşlatmaktadır.

Eklem ağrılarının önlenmesi için önemlidir.

İki parmak arası mesafenin maksimum düzeye çıkmasını sağlar.

Kemik ve kas gelişimini hızlandırır.

Bilek çıkmalarının önüne geçer.

El Yayı Neye İyi Gelir ve Nasıl Yapılır?

El yayının yapılması oldukça kolay ve sık tercih edilen yöntemlerdendir. Bilek ve omuzların sabit tutulması ile yaklaşık 5 saniye içerisinde sıkıp bırakma işlemidir. Özellikle kireçlenme ve kas gelişimini olumlu yönde etkilidir.

El Yayı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kaslarının d vitamini nedeniyle erimeler ve güçsüzleşmeler yaşayan bireyler için önemlidir. Özellikle parmak ve bilek kırılmalarından sonra sıkça kullanılmasında fayda vardır. Fakat bu işlemler yapılırken kesinlikle aceleci olunmamalıdır. İşlemler yapılmadan önce fizyoterapistlere veya doktorlara danışılmasında fayda vardır.

 

Yazarlar