Bebek En iyi bebek arabası nasıl seçilir? (bebek arabaları çeşitleri)

En iyi bebek arabası nasıl seçilir? (bebek arabaları çeşitleri)

10.04.2017 - 13:55 | Son Güncellenme:

Özellikle anneler en iyi bebek arabası nasıl seçilir sorusunun cevabını bulmak için çok araştırıyorlar. Bu nedenle en iyi bebek arabası seçmenizi kolaylaştıracak bir haber yaptık. İşte en iyi bebek arabası seçmek için dikkat edilmesi gerekenler…

En iyi bebek arabası nasıl seçilir (bebek arabaları çeşitleri)

En iyi bebek arabası seçmek tüm ebeveynler için özellikle de anneler için önemli bir konu. Bebeklerinin güvenliğini konforunu sağlamak, kendileri için en rahat portatif yapıyı bulmak için bebek arabası seçimlerini iyice düşünerek yapmalılar.

Günümüzde onlarca farklı marka ve binlerce farklı modelde ürün bulunduğu için bebeğiniz için en iyi bebek arabasını seçmek sizi zorlayacaktır. Hangi modeli almalıyım? Bebek arabasında hangi özellikler olmalı? Hangi aya hangi bebek arabası seçilir? Kaç yaşına kadar kullanabilir? Araba koltuğuna dönüşen bebek arabaları var mı? Bu ve bunun gibi birçok soru en iyi bebek arabasını seçmek için zihninizde dolaşacaktır.

İşinizi kolaylaştırmak adına hazırladığımız haberimizi alışverişe çıkmadan önce okumanızı tavsiye ederiz…

En iyi bebek arabası nasıl seçilir?
Öncelikle bebek arabanızı seçmek için ihtiyaçlarını belirlemeniz gerekmektedir.

Eğer bebek arabasını çok kullanacaksanız, süspansiyon özelliklerine sahip bir araba almalısınız. Sürekli kullanacağınız bebek arabasının tekerlekleri süspansiyonlu olursa engebeleri ve kaldırımları rahatlıkla aşabilirsiniz.

Şehir içinde kullanacaksanız, yine süspansiyon özellikleri olmalı ancak tekerlekleri çok büyük olmamalı. Şehir içinde size zorluk çıkarabilir.

Otomobiliniz varsa ve bagajda muhafaza etmeniz gerekiyorsa, katlanabilen bebek arabaları tercih etmelisiniz. Aynı zamanda bu işlemi çokça yapacağınız için katlanıp açılması kolay bir model olmalı.

Otomobil koltuğuna sabitlenmesini istiyorsanız, iki parça olan ve çıkarıldığında otomobil koltuğuna dönüşebilen bebek arabalarını seçmelisiniz.

Yeni doğan bebekler için, özellikle boyutlarına dikkat etmelisiniz. Otomobil koltuklu olan pusetli ola modellerden sizin için en uygununu seçmelisiniz.

[[HD-1779748]]

Çok fazla eşya ile yola çıkıyorsanız, altında ve arkasında sepet olan modelleri seçmelisiniz. Çantanızda taşıyamayacağınız eşyaları rahatlıkla koyabileceğiniz gözleri olmalı.

Çocuğunuz büyük ise, sürekli bebek arabasında gezmek yerine yorulduğu zamanlarda oturmasını tercih ediyorsanız katlandığında elinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz modellere bakmalısınız.

Yağmurlu havalarda da kullanacaksanız, üstünde brandası ve ayaklarını koyabilmesi için aparatı olmalı.

En iyi bebek arabası nasıl seçilir (bebek arabaları çeşitleri)

En iyi bebek arabası modelleri
Bebek arabası almadan önce bilmeniz gerekenlerden biri de bebek arabası modelleridir.

*Standart bebek arabası: Bu arabaları tüm markalarda aynıdır. Desen döşeme farklılıkları gösterse de boyut gibi teknik özellikleri aynıdır.

*Otomobil koltuklu bebek arabası: Oturak kısmı (puset) ana gövdenden ayrılarak otomobilde oturma koltuğu olarak sabitlenebilir.

* Seyahat tipi bebek arabaları: Bu arabaların birkaç farklı görevi vardır. Bebek arabası dışında hem otomobil koltuğu olur hem de puset kısmını çıkarıp elinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. İlk doğumdan itibaren uzunca bir zaman kullanabilirsiniz.

*Baston bebek arabaları: Tek parçadır ve katlandığında oldukça ergonomik ve hafif olurlar. Büyük boy çocuklar için idealdir.

*Jogging bebek arabaları: 3 tekerleği bulunan bebek arabalarıdır. Tekerlekler büyük ve süspansiyonludur. Tüm engebeli arazilerde bebeğinizin rahatlığını sağlar.

*Çoklu bebek arabası: İkiz, üçüz kardeşler için tasarlanan bebek abralarıdır. Koltuklar arka arkaya ya da yan yana şekilde değişebilir.

PembeNar Özel

Uyku Eğitimi İçin Doğru Yaş Nedir?

Yazarlar