Yaşam En iyi 'kısalar' ödüllendirildi!

En iyi 'kısalar' ödüllendirildi!

02.06.2008 - 11:42 | Son Güncellenme:

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen “Marmara İletişim 10. Kısa Film Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri, 30 Mayıs Cuma günü, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen bir törenle verildi.

En iyi kısalar ödüllendirildi

Üniversitenin de kuruluşunun 125. yılına rastlayan “10. Kısa Film Yarışması”nın Gala Gecesi ve Ödül Töreni’ne, MÜ. Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet L. Orkan, sinemaya emek veren sanatçılar, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. 

Haberin Devamı

Kısa filmi desteklemek amacıyla her yıl gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye ve yurtdışından kısa filme ilgi duyan öğrenci, amatör, profesyonel, genç, yaşlı her kesimden çok sayıda kişi, hazırladıkları 110 kısa filmle katıldılar.

Bu yıl iki ayrı dalda düzenlenen yarışmada; “Kurmaca” ve “Belgesel” filmler yarıştı. Ayrıca geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Dr. Bilal Çetinkaya anısına her iki dalda da Jüri Özel Ödülü verildi.

Kurmaca Dalı’nda ödüller beş kategoriye ayrıldı; En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü, En İyi Oyuncu ve En İyi Özgün Müzik. Yarışmanın Kurmaca film dalının jüri üyeleri; senarist Fatih Altınöz, oyuncu Yetkin Dikinciler, Prof. Dr. Şükran Esen, eleştirmen Ali Hakan, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, yönetmen Yusuf Kurçenli ve müzisyen Ali Otyam’dan oluştu.

Haberin Devamı

Belgesel yarışmasının kapsamı ise, “İstanbul Belgeselleri” olarak belirlendi. Belgesel film dalının jüri üyeleri ise; Prof. Dr. Esra Biryıldız, belgesel film yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, Prof Dr. H. Hale Künüçen, belgesel film yönetmeni Hasan Özgen ve Prof. Bülent Vardar’dan oluştu. Önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanan “İstanbul Belgeselleri Yarışması” ile 2010 yılı Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul’un geçmişi, geleceği ve bugününe ait dinamik bir görüntü arşivi oluşturulması amaçlanıyor.

Ödül töreninin sunuculuğunu ise, Özge Ulusoy ile Engin Akyürek yaptı.
 
 
Marmara İletişim 10. Kısa Film Yarışması Ödül Listesi

 
Kurmaca Kısa Film Dalı

En İyi Film Ödülü,
“Tünel”
Yönetmen: Veysel ÇELİK

En İyi Senaryo Ödülü
“Eski Kazan”
Senarist: Ayşe PAY

En İyi Görüntü Ödülü
“Yoldaki Kedi”
Görüntü Yönetmeni: Burak CORA

En İyi Oyuncu Ödülü
“Evladiye”
Oyuncu: Özay EROL

En İyi Özgün Müzik Ödülü
“Melce”
Müzik: Kerem ÇAKIROĞLU

Jüri Özel Ödülü Dr. Bilal Çetinkaya Anısına
“Bir Nuri Bilge Ceylan Karesi Çekmek” ve “Sinemayı Nasıl Sevdim”
Yönetmen: Onur BİLGETAY


Belgesel Kısa Film Dalı

En İyi İstanbul Belgeseli
“Ne Kadar Güzelsin Belami”
Yönetmen: Can DİKER

Jüri Özel Ödülü
Dr. Bilal Çetinkaya Anısına
“Geri Dönüşüm”
Yönetmen: Murat PAY

Yazarlar