Püf Noktası Enginar Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

Enginar Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Kaç Günde Çimlenir?

16.01.2022 - 02:32 | Son Güncellenme:

Enginarı, bahçelerde ve tarlalarda yetiştirmek için gerekli olan çeşitli iklim şartlarının da sağlanması gerekir. Diğer yandan da eğer koşullar uygun değilse bu durumda enginarın yaşayabileceği iklim koşullarının da yapay bir şekilde sağlanması çok önemlidir. Enginar tohumu nasıl ve ne zaman ekilir sizler için derledik.

Enginar Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir Kaç Günde Çimlenir


Enginar bitkisinin bakımındaki en önemli konu ise sulamadır. Bu anlamda da sulamanın doğru bir şekilde ayarlanması çok büyük bir önem taşıyor.

Enginar Tohumu Nasıl ve Ne Zaman Ekilir?

Enginar tohumu, içine uygun özellikte ve miktarda harç konulmuş olan tüplere 2-3 tane olacak bir şekilde tohum ekimi yapılır. Ekim yapıldıktan sonra fıskiye yöntemi ile tohumun çimlenmesinde çok büyük bir önem taşıyan can suyu verilmesi gerekir.

Tohum ile gerçekleştirilen enginar üretiminde genellikle önce fidelerin yetiştirilmesi gerekir. Bunun için de tohumlar Mart ve Nisan aylarında harç dolu saksı ya da tüplere her saksıya ise 2-3 adet tohum olacak bir şekilde ekilir.

Enginar Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Çimlenen tohumlardan da gelişimi gerçekleşen bitkinin saksıda bırakılması gerekir. Ardından da gerekli bakım işleri yapılır. Bu yıl içinde gelişme gösteren diğer fideler ise, sonraki yıl yine Mart ve Nisan aylarında saksıdan rahatlıkla çıkarılarak esas yerlerine dikilirler. Yeni yapılacak olan Enginar plantasyonları için dikim öncesinde toprağın çok derin bir şekilde gübrelenmesi ve sürülmesi gerekir. Sonrasında ise tırmık ve diskaro çekilerek toprak enginar dikimi için uygun bir hale getirilir.

 

Yazarlar