Sağlık Enterit Nedir, Neden Olur? Enteri Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Enterit Nedir, Neden Olur? Enteri Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

16.09.2021 - 09:31 | Son Güncellenme:

Sindirim sistemini doğrudan etkileyen pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklardan bir tanesi de enterit hastalığıdır. Enterit hastalığının birçok belirtisi vardır. Bu belirtileri bilmek hastalığın tedavisinde son derecede önem teşkil eder. Enteritin nedenleri ve enterit teşhisi konulan kişiler hastalığa dair bilgi toplamaktadırlar. Peki enterit nedir? Enterit neden olur? Enterit belirtileri nelerdir? Enterit tedavisi nasıl yapılır? İşte enterit ile ilgili tüm bilgiler...

Enterit Nedir, Neden Olur Enteri Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Enterit hastalığı doğrudan ince bağırsakları ilgilendiren hastalıklardan bir tanesidir. Enterit hastalığının bazı tipleri ve türleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Enterit Nedir?

Enterit hastalığı bir ince bağırsak iltihabıdır. Enterit hem gasrit hem de kolit içerebilmektedir. Bundan dolayı çok yaygın bir hastalık olarak bilinir. Enterit viral hastalıklardan bir tanesidir. Radyasyon kaynaklı ya da ilaç kaynaklı olarak ortaya çıkmaktadır. 

Enterit Belirtileri Nelerdir?

1) Kusma

Enterit belirtilerinde en çok görülen belirtiler arasında kusma gelmektedir. Hastanın ince bağırsağı iltihaplı olduğundan dolayı sürekli ve devamlı olarak bir kusma söz konusudur. Kusma özellikle yemeklerden sonra da ortaya çıkar.

2) İshal

Kusmanın yanın da seyreden bir diğer belirti de ishaldir. İnce bağırsak fonksiyonunu yeterince yerine getiremediğinden ötürü ishal meydana gelir. Kişide gün boyunca devam eden bir ishal söz konusudur. 

Haberin Devamı

3) Ateş

En yaygın görülen bir diğer belirti de ateştir. İnce bağırsakta gerçekleşen bu iltihap ortaya çıkınca kişide ateşte görülmektedir. Ateş yaygın bir şekilde devam eder. 

Enterit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Enterit tedavisinde en çok ilaç verilir. Bu ilaçlar genellikle mide koruyucu ilaçlardır. Mide koruyucu ve bağırsakları iyileştirici verilen bu ilaçlar enterit belirtilerini önemli ölçüde keser. Örneğin kişide ki ishal bu ilaç tedavisi ile birlikte ortadan kalkar. Enterit tedavisinde düzenli olarak ilaç tüketimi önemlidir. Hastalık bu şekilde başarılı tedavi edilir. 

Yazarlar