Evcil Hayvan Erkek Muhabbet Kuşu Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Nelerdir?

Erkek Muhabbet Kuşu Nasıl Anlaşılır? Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 03:45 | Son Güncellenme:

Muhabbet kuşları evcil hayvan kategorisinde bulunan hayvanlardan olmaktadır. Muhabbet hayvanlarına bakan ve besleyenler için bakılan hayvanın dişi mi erkek mi olduğu merak edilmektedir. Erkek muhabbet kuşu veya dişi muhabbet kuşu ayrımı fiziksel özelliklerine bakarak anlaşılabilmektedir. Erkek muhabbet kuşu nasıl anlaşılır? Erkek muhabbet kuşunun özellikler nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Erkek Muhabbet Kuşu Nasıl Anlaşılır Özellikleri Nelerdir


Erkek muhabbet kuşu özellikleri arasında dış görünüş olarak dişilerden farklı özellikler barındırmaktadır.

Erkek Muhabbet Kuşu Nasıl Anlaşılır?


​​​​Muhabbet kuşları ev ortamında bakımı kolay olan ve insanlara daha yakın olan evcil hayvanlardan biridir. Muhabbet kuşları erkek veya dişi muhabbet kuşları olarak ayrılırken fiziksel özelliklerine bakılarak cinsiyetleri anlaşılabilmektedir.

Erkek muhabbet kuşları fiziksel özellikleri cere rengi mor, pembe ve parlak mavi olarak bilinmektedir. Dişi kuşlarda cere rengi kahverengi ve sarımsı renkte olabilmektedir. Muhabbet kuşları yetişkin olduklarında cere renkleri daha çok belirgin olduğu için dişi ve erkek muhabbet kuşu ayrımı kolaylıkla yapılabilmektedir.

Erkek muhabbet kuşlarında fiziksel olarak görünümlerinde daha büyük ve dişilerden daha yapılı olarak görünmektedir. Kısaca erkek muhabbet kuşlarının daha çok gösterişli oldukları ve dişilere göre daha büyük göründükleri bilinmektedir.


Erkek Muhabbet Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Erkek muhabbet kuşlarını dişi muhabbet kuşlarından ayıran en belirgin özellik gagaları üzerinde bulunan cere adı verilen bölgenin renk tonları ile açıklanabilmektedir. Erkek muhabbet kuşlarının gagaları üzerinde bulunan nokta şeklinde yerler daha belirgin olmaktadır.

Erkek muhabbet kuşu özellikleri cere rengi ile kuşun yapısal özellikleri ile anlaşılmaktadır.
Erkek muhabbet kuşu yetişkin bir kuş olduğunda cere rengi koyulaşarak kendini göstermektedir. Muhabbet kuşları yaklaşık olarak 6 aylık olduklarında yetişkinlikte dönemine girmiş olmaktadır.
Erkek muhabbet kuşlarının bazıları daha çok ses çıkartma kapasitesine sahiptir. Dişi muhabbet kuşları ile bir arada olduklarında ise daha az ses çıkarmaktadırlar.
​​​​​

 

Yazarlar