Sağlık Erkeklik Hormonu (Testosteron) Nedir? Erkeklik Hormonu Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Artar?

Erkeklik Hormonu (Testosteron) Nedir? Erkeklik Hormonu Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Artar?

04.03.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

Erkeklik hormonu olarak bilinmekte olan testosteron erkeklerde sperm üretimini gerçekleştirmekle görevlidir. Vücutta bulunan erkeklik hormonu ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Testosteron hormonunu bazı teknikler ile arttırmak mümkündür. Erkeklik hormonu (testosteron) nedir? Erkeklik hormonu bitkisel yöntemlerle nasıl artar? Testosteron hormonu ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgileri derledik.

Erkeklik Hormonu (Testosteron) Nedir Erkeklik Hormonu Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Artar

Erkeklik hormonu, erkeklerin gelişimine oldukça fazla etkisi bulunan bir hormondur. Erkekler için vücutta bulunan testosteron oranını arttırmak için tüketilebilecek olan besinler de mevcuttur. Vücutta bulunan testosteron temel olarak sperm üretiminde kullanılan bir hormon olarak bilinse bile aynı zamanda da kas gücünün ve yoğunluğunun artmasına da destek olmaktadır. Aynı zamanda da kemik yoğunluğunu arttırıcı bir etkisi vardır. Üstelik saç sağlığı için de oldukça etkili bir hormon olarak bilinmektedir.

Erkeklik Hormonu (Testosteron) Nedir?

Erkeklik hormonu (testosteron), bir steroid hormon olarak bilinmektedir. Testosteron hormonu yüksek oranda erkeklerde bulunsa bile, kadınlarda da bulunmakta olan bir hormondur. Erkeklerde testislerden salgılanmakta olan testosteron hormonu dişilerde de yumurtalıklarda salgılanmaktadır. Aynı zamanda da erkek cinsiyet hormonu olarak da bilinmektedir. Kadınların vücudunda erkeklere oranla oldukça düşük bir oranda testosteron bulunmaktadır. Testosteron vücutta düşük miktarda bulunduğu takdir de erkeklerde saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabilmektedir.

Erkeklik Hormonu Bitkisel Yöntemlerle Nasıl Artar?

Haberin Devamı

● Vücutta bulunan erkeklik hormonu kullanılan bitkisel yöntemler ile arttırmak mümkündür.
● Erkeklik hormonunu arttırmanın bir çok yolu bulunmaktadır. Ağırlık kaldırmak ve egzersiz yapmak vücutta bulunan testosteron seviyesini arttırmak için kullanılan en doğal yöntemlerden birisi olarak bilinmektedir.
● Aynı zamanda beslenme düzeninde yapılan değişiklikler ile de erkeklik hormonunu arttırmanın doğrudan bir ilgisi bulunmaktadır. Protein ve karbonhidrat tüketiminin yoğun olduğu beslenme alışkanlıklarında testosteron doğal bir şekilde artış göstermektedir.
● Tüketilen bir çok sebzenin içerisinde erkeklik hormonunu arttırıcı bir etki bulunmaktadır. Bu sebzeler arasında; karnabahar, ıspanak, brokoli ve lahana bulunmaktadır. Tamamen bitkisel olarak tüketilen sebze ve meyveler ile de vücutta bulunan erkeklik hormonunu arttırmak mümkündür.
● Aynı zamanda kreatin kullanımı da vücutta bulunan erkeklik hormonunu arttıran bir yöntem olarak bilinmektedir.
● Erkeklerin vücudunda bulunan D vitamini eksikliği de vücutta bulunmakta olan testosteron azlığına işaret etmektedir. Yeterli düzeyde alınan D vitamini ise vücutta bulunan testosteronun artması için son derece faydalı bir yöntemdir.
● Çinko ve magnezyum tüketimi sonucunda da erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronda bir artış gözlenmektedir.

Yazarlar