Evcil Hayvan Eşkina Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Eşkina Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 16:27 | Son Güncellenme:

Eşkina balığı, nadir avlanan balık türleri arasında yer alır. Bu balık türünün başında bulunan taşların, böbrek hastalarına iyi geldiği bilinir. Bu nedenle de balığın kafasından çıkarılan taşlar, balıkçılar tarafından satışa sunuluyor. Böbrek taşını düşürmeyi hızlandırması ile bilinen Eşkina balığı taşının tanesi 3 TL'den satılıyor. Eşkina balığı nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Eşkina Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

 Eşkina balığı, en çok böbrek hastalığına iyi geldiği bilinen taşı ile dikkat çekiyor. Sert bir yapısı olan bu taşlar, otolit ismi ile bilinir. Otolitler, pek çok balıkta bulunur. Fakat en çok eşkina balığı ile gündeme gelir.

Haberin Devamı

 Eşkina Balığı Nedir? 

 Eşkina balığı, yerli bir balık türüdür ve genellikle göç etmez. Genellikle belli bir bölgeyi sahiplenir ve hayatları boyunca da bu bölgeden ayrılmazlar. Alnından çıkan yaklaşık 1-2 cm'lik taş nedeni ile halk arasında taş balığı ismi ile de bilinirler.

 Eşkina Balığı Nerelerde Yaşar?

 Eşkina balığı, Marmara, Akdeniz ve Ege denizinin kıyılarında yer alan kayalık yerlerinde yaşarlar. Yerli bir balık türüdür. Genellikle hayatları boyunca sahiplendikleri bölgede yaşarlar. Bu balıklar, genellikle de zıpkın ve olta balıkçılığı ile avlanırlar.

 Eşkina Balığının Özellikleri Nelerdir?

 Eşkina balığının kafa kısmının sağ ve sol tarafında 1-2 cm büyüklüğünde bir taş yer alır. Balığın kafasındaki taş, mermer görünümünde sert ve beyaz renkli bir mineraldir. Bu taş böbrek taşlarının düşürülmesinde etkili olması ile dikkat çeker. Eşkina balığı avcılığı yıl boyu devam eder.

 

Yazarlar