Evcil Hayvan Evcil Hayvanlar Nelerdir? Örnekler İle Evde Bakılabilecek (Beslenebilecek) Hayvanlar

Evcil Hayvanlar Nelerdir? Örnekler İle Evde Bakılabilecek (Beslenebilecek) Hayvanlar

31.10.2021 - 01:11 | Son Güncellenme:

Ev hayatında hayvan beslemeyi kimimiz çok seviyor. Evde birçok hayvan türü beslenebilmektedir. Evinde hayvan beslemek isteyen kişiler bu hayvanların hangi hayvanlar olduğunu merak etmektedirler. Pek çok kişi evcil hayvanlar ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. Son günlerde evcil hayvanlar ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Peki, evcil hayvanlar nelerdir? Örnekler ile evde bakılabilecek beslenebilecek evcil hayvanlar neler olabilir tüm detayları ile derledik.

Evcil Hayvanlar Nelerdir Örnekler İle Evde Bakılabilecek (Beslenebilecek) Hayvanlar


Evde beslenebilen vahşi olmayan hayvan türlerine evcil hayvanlar denilmektedir. Pek çok hayvan türü evlerde beslenebilmektedir. Bir takım tropik hayvanlar da yine evlerde beslenebilen evcil hayvan türlerindendir.

Evcil Hayvanlar Nelerdir?

1) Köpek
Köpek bilimsel adı Canis Lupus Familliaris olan bir evcil hayvandır. Köpekler oldukça sadık olan hayvanlardır. Birçok köpek türü bulunmaktadır. Evlerde beslenen köpekler insanlar ile birlikte uyumlu yaşarlar. Köpekler evcil hayvan oldukları gibi aynı zamanda eğitilebilen türleri de bulunmaktadır. Dünya üzerinde de 400 milyondan fazla köpek türü bulunmaktadır. Etçil olan bir hayvan türüdür. Köpekler tilki ve çakallar ile de akrabalardır. Köpekler bazı insanlar için de hayat arkadaşı olarak bilinmektedir.

2) Kedi
Kedi de evcil hayvan denilince akla ilk gelen hayvan türlerindendir. Bu hayvanın Latince ismi ise Felis Catus olarak bilinmektedir. Genelde tüylü ve evcilleştirilmiş olan kediler insanlarla uyumlu yaşayabilirler. Kediler anatomik olarak çok güçlü ve sezgileri çok kuvvetli olan bir hayvan türüdür. Birçok kedi türü vardır. Kedi adı ise evrenseldir. Birçok dilde Cat cati ked kedi olarak nitelendirilmektedir. Dünya üzerinde 70'den fazla kedi ırkı olduğu bilinmektedir.

3) Hamster
Kemirgen bir hayvan türüdür. Hamster hayvanının Latince ismi ise cricetidae olarak bilinmektedir. Evcilleştirilmiş bir hayvan olan Hamster evlerde beslenebilmektedir. Esnek bir gövdeye sahip olan hamsterlar oldukça sıcakkanlı hayvanlardır. Derisi oldukça tüylü ve kolay beslenebilen evcil hayvanlardır.

4) Papağan
Dünya üzerinde en çok yetiştirilen ve evlerde beslenen evcil hayvanlardan bir tanesidir. Papağan Latince ismi Psittacformes olarak bilinen bir kuş türüdür. Papağanı diğer kuşlardan ayıran en önemli özelliği ise sesleri tekrar ediyor olmasıdır. Bazı papağan türleri konuşabiliyorken bazı papağanlar ise konuşmamaktadır. Papağan ülkemizde de görülen evcil hayvanlar arasındadır.

5) Muhabbet Kuşu
Muhabbet kuşu Melopsittacus Undulatus olarak bilinen bir Latince ismi bulunmaktadır. Papağan türlerinden olan bu muhabbet kuşunun bazıları ise yine sesleri tekrar edebilmektedir. Evcil kuş türlerinden olan muhabbet kuşları yalnız yaşamayı sevmezler. Avustralya kıtasına özgü bir kuş olarak bilinen muhabbet kuşu uzun kuyrukları ile bilinmektedir. Muhabbet kuşunun dişi ve erkek türleri farklı fiziksel özelliklere sahiptir.

6) Tavşan
Tavşan'da yine evcilleştirilebilen bir hayvan türüdür. Bazı türleri vahşi olsa da bazı türleri evcil olarak bilinmektedir. Leoporidae familyasına mensup olan tavşanlar memeli hayvanlardan bir tanesidir. Tavşanların dünya üzerinde yaklaşık olarak 50 tane türü bulunmaktadır. Kuyrukları da uzun kıllarla örtülüdür. Bir kısmı da toprak altında ve oyuklarda yaşamaktadırlar.

7) Kaplumbağa
Yine evlerde beslenebilen bir hayvan türüdür. Kaplumbağa hem karada hem de suda yaşayabilen bir hayvandır. Bakımı da oldukça zahmetlidir. Kaplumbağa sağlıklı yetişmesi için uygun ortam koşulları oluşturulması gerekir. Pek çok kişi evlerinde kaplumbağa beslemektedirler. Kaplumbağalar hızlı bir şekilde büyüme eğilimi göstermektedirler.

Örnekler İle Evde Bakılabilecek (Beslenebilecek) Hayvanlar

Evlerde uygun ortam koşulları oluşturulduğunda kediler beslenebilmektedir. Kedi ve köpekler evlerde en çok yetiştirilen hayvan türleridir. Özellikle kedi ve köpekler için evlerde kulübe oluşturulabilir ya da kedi kumu ile yine sıcak bir ortamda yetiştirilebilir.

 

Yazarlar