Saç Bakımı Evde deneyebileceğiniz 4 doğal saç rengi açma yöntemi

Evde deneyebileceğiniz 4 doğal saç rengi açma yöntemi

27.03.2020 - 15:32 | Son Güncellenme:

Saç renginizden sıkılmış ve değişiklik arıyor olabilirsiniz. Ancak yapacağınız değişikliklerin saçlarınıza zarar vermesini önlemek en büyük önceliğiniz olmalı. Bunun için kimyasal maddelerden olabildiğince uzak durmanız gerekir. İşte evde deneyebileceğiniz 4 doğal saç açma yöntemi...

Evde deneyebileceğiniz 4 doğal saç rengi açma yöntemi

Saç rengi nasıl açılır?

Haberin Devamı

Daha doğal geçişler elde etmek istiyor ve kimyasal ürünlerden uzak durmayı öncelik haline getiriyorsanız; aşağıdaki yöntemler tam size göre!

1. Papatya çayı

Boya ve kimyasal kullanmadan saç rengi açmanın vazgeçilmez yöntemidir papatya çayı. Bir avuç kadar papatya çayını ayırın ve 4 su bardağı su ile kaynatın.

Kaynatma işlemi bittikten sonra 10-15 dakika kadar iyice soğuması için bekleyin. Çay soğuduktan sonra saçınıza uygulayın. Bir süre güneşte beklerseniz etkisini daha hızlı görürsünüz.

2. Limon

İki limonu ortadan ikiye bölüp, bir kapta tuttuğunuz suyun içine sıkın. Elde ettiğiniz karışımı, isterseniz duş aldığınız sırada saç maskenizin içine katabilirsiniz.Tıpkı papatya çayı yönteminde olduğu gibi güneş, yine saç renginizin açılma sürecini hızlandıracak.

Haberin Devamı

3. Tarçın

Tarçının saçınıza çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? 

Bir tutam tarçını saç kreminize ekleyin. Saçınıza sürün ve durulamayın. Bone takıp; uyuyun. Ertesi gün saçlarınızda doğal ışıltılar ile uyanacaksınız!

4. Soda

Soda, saçlarınızın rengini açmakta yardmcı olurken aynı zamanda ona sağlıklı ışıltılar da katacak. 

Şampuanınızın içine biraz soda ekleyin ve saçınızı iyice yıkayın. Düzgün duruladığınızdan emin olun.

Yazarlar