Püf Noktası Evde hazırlanan karasinek kovucular

Evde hazırlanan karasinek kovucular

15.09.2017 - 09:45 | Son Güncellenme:

Evde hazırlanan karasinek kovucu tarifleri haberimizde bulabilirsiniz. Sıcak yaz aylarının bir numaraları kabusu karasineklerden kurtulmanın en etkili ve doğal yollarını listeliyoruz.

Evde hazırlanan karasinek kovucular

özellikle yaz akşamlarında kabus heline gelen karasinekler artık kabus olmaktan çıkacak. size vereceğimiz evde hazırlanan karasinek kovucu yöntemlerle, karasineklerden kısa bir sürede kurtulabileceksiniz. karasineklerden nasıl kurtulabilirim, karasinekleri nasıl uzaklaştırabilirim diyorsanız size vereceğemiz karasinek kovucu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Karasineklerin varlığı bile yeterince rahatsız edici olmasının yanında karasinekler bir çok hastalık taşır. Doğal ortamlarında ömürleri bir aya kadar uzayan karasinekleri evinizden uzak tutma yöntemlerinin arasında evde hazırlanan karasinek kovucular en başta geliyor.

Karasinekler neden tehlikelidir?

Karasinekler milyonlarca bakteri taşımakta olup insanları ısırarak hastalıklara neden olabilirler. Karasineklerin; kolera, tifo, tüberküloz ve dizanteri gibi rahatsızlıklara yol açan 100’ün üzerinde hastalık mikrobunu taşıdıkları bilinmektedir.

Karasinek nerede olur?

Karasinekler sıcak iklimlerde yaşayabilirler ve insanların yaşam kalitesini düşürürler. İç mekânlarda tavanlarda, duvarlarda bulunurlar.

Haberin Devamı

Evde hazırlanan karasinek kovucular:

Karasinekler lavanta ve okilüptüs kokusunu sevmezler. Lavanta, okalüptüs ve çay ağacı yağı ile kendi karasinek kocuvunuzu hazırlamak için aşağıdaki talimatları uygulayabilirsiniz.

-Lavanta yağı
-Okilüptüs yağı
-Çay ağacı yağı

1 litre suya her üç yağdan 12 damla koyun. Hazırladığınız karışıma yağların etkisini taşıması için bir kaşık zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı bileklerinize ve boynunuza sürebilirsiniz.


Nane yağı bir diğer karasinek kovucu etkisi olan doğal üründür. Ayrıca hoş kokusu içinizi ferahlatacaktır.

-Nane yağı
-Zeytinyağı

Her iki yağdan 12 damlayı bir litre su ile karıştırın. Doğrudan cildinize uygulayın.

Yüzyıllardır kullanılan bir diğer doğal karasinek kovucu karışım ise elma sirkesi bazlı olandır.

-Elma sirkesi
-Biberiye yağı
-Lavanta
-Karanfil

Yarım bardak elma sirkesini 20 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı ve 10 adet karanfil ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir litre suya dökerek iyice karıştırın. bu karışımı elbiselerinize ve vücudunuza uygulayabilirsiniz.

Karanfilin kokusu sinekler tarafından sevilmeyen bir kokudur. Karanfili kullanarak ortamdan karasinekleri uzaklaştırabiliriz.
Bununla birlikte fesleğen, nane, defne gibi bizim kokusunu çok sevdiğimiz bitkiler karasinekler tarafından sevilmemektedir.

Yazarlar