Sağlık Evde Yoga Nasıl Yapılır? Yoganın Faydaları Ve Felsefesi Hakkında Detaylar...

Evde Yoga Nasıl Yapılır? Yoganın Faydaları Ve Felsefesi Hakkında Detaylar...

04.03.2021 - 13:50 | Son Güncellenme:

Yoga hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlamaya yarayan ve çeşitli nefes egzersizleri kullanılan bir egzersizdir. Yogada kişiler, nefeslerini güçlendirirler, esneklik kazanırlar, zihinsel olarak rahatlık yaşarlar. Yoga pratiği oldukça eski zamanlardan beri benimsenmiş olan bir felsefe olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde yoga nasıl yapılır? Yoganın faydaları ve felsefesi hakkında detaylar.

Evde Yoga Nasıl Yapılır Yoganın Faydaları Ve Felsefesi Hakkında Detaylar...

Günümüzde yoga oldukça popüler olan bir egzersiz yöntemidir. Ancak bu egzersiz çeşidi çok eski zamanlardan beri yapılmaktadır. Yoga felsefesi ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkmıştır. Buradan da tüm dünyaya yayılma göstermiştir. Yoga, Sanskritçe bir kelimedir. Anlamı ise birleştirmek bütünleşmek şeklinde açıklanabilir.

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

● Yoga yapmaya başlamadan önce nefes egzersizleri ile nefesin açılması gerekir.
● Burada nefes burundan alınmalı ve ağızdan verilmelidir. Nefes verirken sesli bir şekilde nefes verme alıştırmaları da yapılabilir.
● Nefes egzersizlerinde amaç nefesi açmanın yanında olumsuz ve negatif duygulardan da uzaklaşmaktır.
● Fiziksel hareketlere başlarken ise kişinin bedenini dinlemesi ve ona saygı duyması oldukça önemlidir. Bedenin yönlendirmesine uygun bir şekilde hareketlerin bir bütün halinde yapılması gerekir.
● Egzersiz aşamasından sonra artık gevşeyip rahatlama aşamasına geçilmesi gerekmektedir. Bu aşamada dilerseniz meditasyon da yapabilirsiniz.
Yoga Felsefesi Nedir?

Çoğu insan yoganın bir inanç ya da din olduğu ile ilgili yanlış bir kanıya varmaktadır. Ancak yoga bir felsefe olarak ortaya çıkmıştır. Yoganın bilimsel bir alt yapısının olmasının yanında vücut için oldukça faydalı olduğu da kanıtlanmıştır. Yoga yapan kişiler Yogi ismi ile anılmaktadır.

Yoga felsefesi dinler ortaya çıkmadan öncede uygulanan bir yöntemdi. Bu felsefede herhangi bir dine ya da tanrıya tapınma yoktur. Cinsiyet, ırk, kültür ayrışması gözetilmeksizin herkes yoga yapabilir. Yoga çalışmaları bireysel olarak yapılan ve kişiyi ilgilendiren çalışmalardır. Bu çalışmalarda herhangi bir ayin yoktur. Kişilere ödül ya da ceza gibi yaptırımları da bulunmamaktadır.

Yoga Faydaları Nelerdir?

Yoganın fiziksel ve ruhsal pek çok faydası vardır. Bu faydalar şu şekildedir.

Haberin Devamı

● Yapılan araştırmalara göre yoga vücuttaki iltihap seviyesinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
● Kan şekerini ve kötü kolesterolü düşürmesi sebebi ile insan sağlığı için oldukça önemlidir.
● Yoga hareketleri ile insan kas sistemi güçlendirilir. Bu sebeple sırt ağrısı, bel ağrısı, artrit, baş ağrısı gibi sorunlar ortadan kalkar.
● Yoga yanında sağlıklı bir yaşam benimseyen kişilerde kan basıncı düşmektedir. Bu da kalp sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.
● Düzenli yoga melatonin seviyesini arttırması sebebi ile kişilerin uykularının da düzene girmesine yardımcı olmaktadır.
● Akciğer ve astım problemi yaşayan kişilerin daha rahat bir şekilde nefes alıp vermesine yardımcı olmaktadır.

Yazarlar