Yaşam Fayans Araları Nasıl Temizlenir? Sararan Fayans Araları Nasıl Beyazlat?

Fayans Araları Nasıl Temizlenir? Sararan Fayans Araları Nasıl Beyazlat?

03.06.2021 - 15:33 | Son Güncellenme:

Evlerin çeşitli yerlerinde bulunarak ortamın havasını değiştiren fayansların kullanım alanları oldukça geniştir. Islak zemin olan alanlarda ve mutfakta fayanslar kullanılmaktadır. Fayanslar görünüm olarak göze hoş görünmektedir. Fayanslar temizliklerine dikkat edildiği sürece göze ilk günkü gibi görünürler. Ancak kullanıma bağlı olarak kirlenmesi ve yıpranması da pek tabidir. Özellikle fayans aralarındaki kirler daha kötü görünmektedir. Peki, fayansların göze hoş görünmesi için neler yapılmalıdır? İşte, fayanslar temizliği hakkında bilinmesi gerekenler.

Fayans Araları Nasıl Temizlenir Sararan Fayans Araları Nasıl Beyazlat

Fayanslar evlerimize şıklık katan parçalardır. Rengarenk olmaları farklı şekil ve büyüklükte olmaları ile tercih edilmeleri arasında doğru orantı vardır. Kişilerin tercihine göre evde kullanım alanları genişletilebilir.

Fayans Araları Nasıl Temizlenir?

Fayans aralarını temizlemenin pek çok yolu vardır. Ev hanımları bu yollardan en pratik ve en başarılı olanını seçmek isterler. Evdeki bulunan malzemelerle kimyasal bir ürün kullanmadan da fayansları ilk günkü kadar temiz yapmak mümkündür. İnsan sağlığına ve fayanslara zarar vermeden yapılan temizlik için şunların yapılması mümkündür:

- Sirke ve tuz karışımı
- Karbonat ve sirke karışımı
- Beyaz sirkeli su
- Limon suyu
- Diş macunu

Sararan Fayans Araları Nasıl Beyazlar?

Sararan fayans aralarını temizlemek kimi zaman hiç de kolay olmamaktadır. Bu zorlu temizlik için pek çok kimyasal ürün bulunmaktadır. Ev hanımlarının tercihi ise kimyasaldan ziyade doğal yöntemleri tercih etmek olmaktadır. Bu yüzden içeriğinde kimyasal olmayan ve her evde bulunan malzemelerle bu temizliği yapmak isterler. Evdeki malzemelerle sararan fayansları temizlemenin birkaç yöntemi vardır. Bu yöntemler ise şu şekilde sıralanabilir:

- Beyaz sirkeyle fayans aralarını etkili temizleme
- Cifle sarı lekeleri temizleme
- Sodayla sarı lekeleri temizleme
- Çamaşır suyuyla fayans aralarını temizleme
- Karbonatla çıkmayan inatçı sarı lekeleri çıkarma

 

Yazarlar