Püf Noktası Fırın Nasıl Temizlenir? Yağlı, Yanık, Kirli Fırınlar Kolayca Nasıl Temizlenir?

Fırın Nasıl Temizlenir? Yağlı, Yanık, Kirli Fırınlar Kolayca Nasıl Temizlenir?

16.04.2021 - 03:58 | Son Güncellenme:

Lezzetli yemeklerin, pasta ve böreklerin hazırlanmasında önemli bir payı olan fırınlar, her evde çok önemli bir göreve sahiptir. En taze ekmekler, damak çatlatan yemekler, yumuşacık kekler, et yemeklerinin ve ağızda dağılan kurabiyelerin pişirildiği fırınların ara ara temizlenmesi gerekir. Yemeklerin buharından ve yağından dolayı, fırın içinde bir süre sonra yağ ve kir katmanı meydana gelir. Fırın nasıl temizlenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fırın Nasıl Temizlenir Yağlı, Yanık, Kirli Fırınlar Kolayca Nasıl Temizlenir

Fırınlar, her evin olmazsa olmazı ve en lezzetli yemeklerin pişirildiği bir evin en önemli eşyaları arasında yer alır. Normal şartlarda her yemek pişirme işlemi sonrasında fırının camlarının ve iç yüzeyinin temizlenmesi gerekir. Ama bazen telaşlardan ve başka işler olduğundan dolayı fırını temizlemeyi ertelediğiniz zamanlar da oluyor. Bunun sonucunda ise, temizliği zor yağ ve kir katmanı ortaya çıkıyor.

Fırın Nasıl Temizlenir?

Fırın içindeki yiyeceklerin buharından dolayı ortaya çıkan donmuş yağları, fırını kirli gösteren yanık izlerini ve fırın camında meydana gelen sarı ev yanık lekeleri temizlemek kimi zaman çok zor olabilir. Fırındaki yağları temizlemek için de doğru temizlik yöntemi kullanırsanız çok zor gibi görünen işiniz önemli ölçüde kolaylaşır. Ev temizliği yaparken pratik yöntemleri kullanarak hiç uğraşmadan keyifle evinizi kısa süre içinde pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Yağlı, Yanık, Kirli Fırınlar Kolayca Nasıl Temizlenir?

Fırının içinde zamanla oluşan yağ ve kir lekelerini tertemiz yapmak ve derinlemesine temizleyebilmek için bazı yöntemleri kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları ise;

Haberin Devamı

Amonyak ile Fırında Yağ Yanığı Temizliği: Pek çok temizlik ürününün içinde yer alan amonyak, güçlü bir temizlik imkanı sunar. Bir kap içine yarım bardak amonyak ve 2 bardak suyu karıştırarak güçlü bir temizlik bileşeni ortaya çıkarabilirsiniz.

Sirkeli Sabunlu Su: Sirkeli sabunlu su ile fırın camlarını pırıl pırıl yapabilirsiniz. Zorlanmadan ve kimyasal madde kullanmadan en zorlu lekeleri bile bu karışımla çıkarabilirsiniz.

Karbonatlı Su: Fırınınızı karbonatlı su yaparak fırının iç yüzeyini ve demir olan pek çok kısmını çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Fırın her bir noktasını temizlemek için sprey şişe içine bir paket karbonat ekleyerek fırını tertemiz yapabilirsiniz.

Yazarlar