Sağlık Flörlü Vernik Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır? Çocuklarda Florür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Flörlü Vernik Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır? Çocuklarda Florür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

10.09.2021 - 16:38 | Son Güncellenme:

Sağlıklı dişlere sahip olmak şüphesiz herkesin istediği bir durumdur. Bunun için ilk olarak diş çürüklerin tedavi edilmesi ve diş minesinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda karşımıza flörlü vernik uygulaması çıkmaktadır. Peki, flörlü vernik uygulaması nedir, nasıl yapılır? Çocuklarda florür vernik uygulamasının faydaları nelerdir? Sizlere flörlü vernik uygulaması hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Flörlü Vernik Uygulaması Nedir, Nasıl Yapılır Çocuklarda Florür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir

Flor vernikleri %5 sodyum florür içermektedir. Bir macun ve ağız gargarasında bu oran oldukça yüksektir. Uygulama sırasında ise minedeki florür oranını %77 arttırmaktadır.

Haberin Devamı

Flörlü Vernik Uygulaması Nedir?

Flörür vernik dişlere tropikal florür uygulamak amacı ile uygulana kolay bir yoldur. Özellikle çocuklarda sağlıklı dişlere sahip olmak çok önemlidir. Bu nedenle çocukların dişlerinin çıkması ile birlikte bakımını düzenli yaptırmak da çok önemlidir. 

Bazı diş hekimleri çocuklarda diş çürümesinin önlemesine yardımcı olabilmek için florür vernik uygulaması önermektedir. Yapılan bazı araştırmalarda yılda iki kez uygulanan florür vernik uygulamasının diş çürümesini engellediğini belirtmektedir. 

Florür vernik dişlerin çürümesini, yavaşlamasını ve kötüleşmesini önlemek amacı ile uygulana bir diş tedavisidir. Bu madde yapışkan bir maddedir ve dişlere kolaylıkla yapışabilir. Diş minesini güçlendirebilen bir mineral olan florür ile bu işlem uygulanmaktadır. Rengi açık sarıdır ve tadı da meyvelidir.

Haberin Devamı

Flörlü Vernik Uygulaması Nasıl Yapılır?

Flörür vernik uygulaması alt ve üst taraflarda bulunan her dişin küçük ve yumuşak bir fırça ile uygulanması ile yapılmaktadır. Yapışkan bir madde olmasına karşın tükürük ile temas ettiği zaman sertleşir. Çocuklar bu uygulamada dili ile sertleşen verniği hissedebilir fakat verniği yalamaz. Ayrıca bu uyglama acı vermeyen bir uygulamadır.

Çocuklarda Flörür Vernik Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Florlü vernik uygulaması güvenli bir uygulamadır ve çocukların dişlerin çürümesini engellemektedir. Dünyanın dört bir tarafından diş hekimleri tarafından tercih edilen bu uygulama çocuklarda da kullanılır. Özellikle çocuklarda az miktarda kullanılmasından dolayı çocuklar florür yutmaz. Hızlı uygulanır ve hemen sertleşmektedir. Fakat diş hekimlerinin ilk olarak çocuklarda uygulanmasına engel bir durumun bulunup bulunmadığını kontrol ederler. Bu durumlar şunlardır:

 - Çam fıstığı ve reçine alerjisi var ise

 - Astım ve alerjiye bağlı hastane geçmişi var ise

 - Soğuk algınlığı veya grip mevcut ise

 - Ağız yaraları veya ağız içinde herhangi bir enfeksiyon var ise

 - Su çiçeği gibi döküntülü bir hastalık geçiriliyor ise bu uygulama çocuklarda uygulanmaz. 

Yazarlar