Sağlık Fraksiyonel Lazer Nedir, Hangi Durumlarda Kullanılır? Fraksiyonel Lazer Uygulaması Hakkında Her Şey

Fraksiyonel Lazer Nedir, Hangi Durumlarda Kullanılır? Fraksiyonel Lazer Uygulaması Hakkında Her Şey

16.03.2021 - 13:31 | Son Güncellenme:

Fraksiyonel lazer yöntemi ile cilt üzerinde küçük kanallar açılarak bir hasar oluşturulmaktadır. Sonrasında vücut bu kanalları hızlı bir şekilde onarmaya çalıştığı için kırışıklık ve sivilce izlerinde gözle görülür bir şekilde düzelmeler meydana gelmektedir. Fraksiyonel lazer nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte fraksiyonel lazer hakkında her şey...

Fraksiyonel Lazer Nedir, Hangi Durumlarda Kullanılır Fraksiyonel Lazer Uygulaması Hakkında Her Şey

Bu yöntem ile cilde kontrollü bir şekilde hasar verilir. Vücut bu hasarları tamir etmek için iyileşme sürecini başlatır ve cildinizdeki kırışıklıklar ve yara izleri bu şekilde onarılmış olur. Bu yöntemi uygulayan ve oluşturan dermatoloji uzmanları bu konuda oldukça başarılı olduklarını dile getirmektedir.

Haberin Devamı

 Fraksiyonel Lazer Nedir?

 Bu yöntem cildin yenilenmesi amacı ile yapılmaktadır. Yan etkileri oldukça düşük olan bu yöntemin iyileştirme oranı da oldukça yüksektir. Bu sebeple günümüzde çoğu insan tarafından tercih edilen bir yöntemdir. 

 Fraksiyonel lazer yöntemi şu durumlarda kullanılabilir;

  • Yara izi tedavisi
  • Sivilce izi tedavisi
  • Kırışıklıkların onarılması
  • Yüzde meydana gelen sarkmaların önlenmesi
  • Çatlak oluşumlarının önlenmesi

Fraksiyonel Lazer Hangi Durumlarda Kullanılır?

 Bu yöntem özellikle cildin üst tabakası ile birlikte alt tabakasına da etki eden bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Bu yöntemde lazer ışınları sütunlar şeklinde cilde uygulanmaktadır. Böylelikle lazerin uygulandığı kısımlarda ciltte kolajen oluşumu meydana gelmektedir.

 Fraksiyonel lazerin en önemli avantajı; cilde az oranda hasarlar uygulansa da yan taraflarda sağlam cilt bölgeleri kalmaktadır. Bu sebeple hasalar minimum düzeylerde uygulanmış olur. Cilt hızlı bir şekilde onarma işlemine girişir ve kendini yenilemeye başlar. Yöntemin yan etkisi ise yok denecek kadar azdır.

Haberin Devamı

 Fraksiyonel lazer yönteminde çoğunlukla 10600 nm olan CO2 lazer kullanımı tercih edilir. Uygulamadan sonra üst deri soyularak alt deride iyileşmeler meydana gelir.

 Yöntemin kullanım alanları şu şekildedir:

  • Doğum çatlaklarının giderilmesi
  • Cilt gençleştirme tedavisi
  • Çeşitli bölgelerdeki lekelerin tedavisi
  • Sivilce izlerinin giderilmesi
  • Yara ile yanıkların tedavisi

Fraksiyonel Lazer Yönteminin Kaç Seans Uygulanması Gerekmektedir?

 Bu yöntemde tedavi sürecinde seanslar uygulanmaktadır. İşlemin uygulanacağı bölgelere göre 3 ile 8 seans arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Bazen uygulamada hastalarda rahatsızlık hissi meydana gelebilmektedir. Böyle durumlarda ise lokal anestezi ile bölgenin uyuşturulması sağlanmaktadır. Bunun yanında soğuk hava üflemeleri de rahatsızlık hissinin giderilmesi sağlanabilir.

 Uygulama oldukça kısadır. Her bir seans yaklaşık 5 ile 10 dakika arasında olmaktadır. Uygulamada lokal anestezi iççin krem uygulaması yapılmasından dolayı kişiler acı hissetmez. İşlemin uygulandığı bölgede kızarıklık meydana gelebilir. Bununla birlikte bronzluk ve soyulma gibi durumlarla da karşılaşmak mümkündür. Ancak bu durumlar en fazla 7 gün sonra geçecektir.

Yazarlar