Stil Freshtival Festival 2011

Freshtival Festival 2011

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Freshtival 2011 geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Freshtival’da, dans ve house müziğin ilk dönem öncülerinden kabul edilen, İngiliz elektronica ikilisi Leftfield’ın yanısıra, soul müziği günümüze taşıyan Noisettes, etnik müziği elektronica’yla birleştiren İspanyol grup Crystal Fighters sahne aldı.

Freshtival Festival 2011

 Freshtival 2011 geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

 Freshtival’da, dans ve house müziğin ilk dönem öncülerinden kabul edilen, İngiliz elektronica ikilisi Leftfield’ın yanısıra, soul müziği günümüze taşıyan Noisettes, etnik müziği elektronica’yla birleştiren İspanyol grup Crystal Fighters sahne aldı.

Deneysel rock ile pop-rock karışımı sound’uyla Can Bonomo, indie, elektro ve disko türlerini bir arada harmanlayan Bon Mod ve Music Factory 2010’un genç yıldızlarından Bils, Hank Punky, DJ TNT ve Klang & Jager da performans sergiledi.

Kapılarını 14:00’te festival severlere açan Freshtival’da müzikle sanat iç içeydi. Sanatın çeşitli dallarından bir araya gelen yaratıcı ekiplerin de yer aldığı Freshtival bu yönüyle Türkiye’deki diğer festivallerden ayrışıyor.

Sanat ekibinden Müjde Kotil Freshtival alanını canlandıran yastıklar tasarlarken, Niyazi Erdoğan Freshtival için özel tasarladığı t-shirtleriyle festivale renk kattı. Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirdikleri Yekpare gösterileriyle tanınan Nerdworking “freshgate” adlı boyut kapısıyla katılımcılara farklı deneyimler yaşattı.

Geyik Adam, esprili ürün yelpazesi ve tasarımlarıyla; Gerekli Şeyler ise çizgi roman dünyasına dair ürünleri ve bu ürünlerin değiş-tokuş imkanının sunulduğu stand’larıyla Freshtival’daydı. Tasarım t-shirtleri, ayakkabıları ve farklı aksesuarlarıyla Aponia da Freshtival’daydı.

Festival modası adına oldukça renkli stillerle karşılaştığımız Freshtival, daha önceleri Modazon’da paylaştığımız festival modası örneklerini aratmıyordu. Kapalı hava ve yağmur olasılığına rağmen katılımcılar stillerini oldukça iyi bir şekilde yansıtmışlardı.

Freshtival’dan görüntüler Modazon’da…

Yazarlar