Cilt Bakımı G5 Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? G5 Masajı Kimlere Yapılmaz, Yan Etikleri Nelerdir?

G5 Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? G5 Masajı Kimlere Yapılmaz, Yan Etikleri Nelerdir?

23.04.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Gerek rahatlama gerekse de zayıflama amaçlı olarak bir takım masajlar yapılmaktadır. G5 masajı da bu masajlar arasında sayılmaktadır. Özellikle selülit ile mücadele için yapılmakta olan G5 masajı ne anlama gelmektedir? Bu masaj nasıl yapılmaktadır? Bu masajlar kimlere yapılır, kimlere yapılmaz? Olası yan etkileri nelerdir? İşte, G5 masajı hakkında merak edilen hususlar.

G5 Masajı Nedir, Nasıl Yapılır G5 Masajı Kimlere Yapılmaz, Yan Etikleri Nelerdir

Yaz aylarının yaklaşmakta olması; havuz, plaj ve deniz sezonunun açılması ile birlikte özellikle hanımefendilerde selülit kaygıları baş göstermeye başlamıştır. Bu anlamda G5 masaj yöntemi oldukça etkili olmakta olan bir masajdır.

G5 Masajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Selülit görünümlerinin azaltılması için yapılan masajlara G5 masajı adı verilmektedir. Aynı zamanda bölgesel sıkılaşma için de bu masaj uygulanmaktadır. G5 masajının tercih edilmesinin ana nedeni kısa zamanda selülitlere çare olmasıdır. Bu bağlamda G5 masajları artık profesyonel anlamda yapılmaya başlamıştır.

Bu masaj türü özel bir ritmik hareket uygulayan masaj cihazı vasıtası ile yapılmaktadır. Gösterilen hızlı titreşimler sayesinde gerginlik kazanılması sağlanmaktadır. Bölgesel zayıflama konusunda da etkili olan bu yöntem aynı zamanda kaslara birikmekte olan ödem ve asitleri atılmasını sağlamaktadır. G5 masajının kan akışını hızlandırma gibi bir yararı da bulunmaktadır. Bu masaj vücuda göre 20 ile 25 dakika süren seanslar ile yapılır. Bu seansların sayıları 15 seansa kadar sürebilir. Aynı zamanda vücudun her bölgesine uygulanabilen bir masajdır.

G5 Masajı Kimlere Yapılmaz, Yan Etikleri Nelerdir?

Bu masaj uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Özellikle varis sorunu olanların bu masajı yaptırmaması tavsiye edilir. Çünkü kanamalar yol açabilmektedir. Yan etkilerinde de yaygın olarak vücutta sertleşme görülebilir. Bilinçsizce yapılan G5 masajları bazen kaslarda gözle görülen morarmalara neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için alanında uzman kişilerin seçilmesi gerekmektedir.

Yazarlar