Çoğu insan dişlerini bir dilim karpuza geçirmeden önce kabuğunu atmaya eğilimlidir. Ancak bu karpuzun en iyi kısımlardan biri olabilir. Cleveland Clinic'e göre karpuz kabuğu, meyvenin daha etli kısımlarına göre daha az şeker ve daha fazla lif içeriyor. Bu, sindirim sisteminden yavaşça geçerek sizi tok tutması ve açlık sancıları riskini azaltması anlamına gelir.
Kabukları ayrıca karaciğerde ve bağırsaklarda doğal olarak üretilen ve vücudun atık ve zararlı maddeleri dışarı atmasına yardımcı olan bir amino asit olan sitrülin içerir. Vücutta sitrülin, kan damarlarını genişleten ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olan L-arginin'e dönüşür.
Bunun aynı zamanda egzersiz performansını arttırdığı da biliniyor. Örneğin, sekiz çalışmanın bir meta-analizi, egzersizden yaklaşık bir saat önce altı ila sekiz gram sitrülin takviyesi almanın, kullanıcıların daha fazla tekrar tamamlayabilmesini sağladığını öne sürüyor.