Rezene tohumları - ¼ bardak, kişniş tohumları - ¼ bardak, tarçın tozu - 1 çay kaşığı, karanfil tozu - ½ çay kaşığı, kakule tohumları - 2 yemek kaşığı, keten tohumu - 1 yemek kaşığı. İsteğe göre hindistan cevizi parçalarını kurutup içine ekleyebilir ya da biraz şeker kullanabilirsiniz.
Rezene tohumlarını 5 dakika kısık ateşte bir tavada kurutun ve bir kenara koyun. Kişniş tohumlarını 3-4 dakika kurutun ve kavrulmuş rezene tohumlarına ekleyin. Keten tohumlarını 6 ila 7 dakika kısık ateşte veya parçalanmaya başlayana kadar kurutun, sonra ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın. Kakule tohumlarını da ekleyin. Tarçın tozunu ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Ev yapımı ağız temizleyicinizi 6 aya kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.