Son derece aromatik ve lezzetli rezene tohumları, bakteri, mantar ve mayaya karşı mükemmel antimikrobiyal özelliklere sahip anethole içerir.
Alsi olarak da bilinen bu küçük tohumlar, uzun süreli bir lezzet fındık aroması bırakır ve ağız kokusunu yenmek için harikalar yaratır.
Bu bileşenler sindirime yardımcı olmanın yanı sıra ağız kokusunu da hafifletmeye yardımcı olduğundan, bu tarif sadece bir ağız temizleyici olarak değil, aynı zamanda yemek sonrası tadını çıkarabileceğiniz etkili bir sindirim yardımcısı olarak da çalışır.
Rezene tohumları - ¼ bardak, kişniş tohumları - ¼ bardak, tarçın tozu - 1 çay kaşığı, karanfil tozu - ½ çay kaşığı, kakule tohumları - 2 yemek kaşığı, keten tohumu - 1 yemek kaşığı. İsteğe göre hindistan cevizi parçalarını kurutup içine ekleyebilir ya da biraz şeker kullanabilirsiniz.
Rezene tohumlarını 5 dakika kısık ateşte bir tavada kurutun ve bir kenara koyun. Kişniş tohumlarını 3-4 dakika kurutun ve kavrulmuş rezene tohumlarına ekleyin. Keten tohumlarını 6 ila 7 dakika kısık ateşte veya parçalanmaya başlayana kadar kurutun, sonra ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın. Kakule tohumlarını da ekleyin. Tarçın tozunu ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Ev yapımı ağız temizleyicinizi 6 aya kadar hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz.