27.05.2024 - 11:32 | Son Güncellenme:
Bol yeşillikli salatayı atmaya kıyamayabilirsiniz. Bu nedenle saklamak isterseniz yeşillikler kararacağından mutlaka ertesi gün salatanızı tüketmeye çalışın. Salatanız eğer soğanlı ise, soğan tadını ertesi güne daha çok değiştireceğinden soğanlarının bir kısmını ayırıp saklayabilirsiniz. Soğanların hem kokusu hem de tadı keskinleşebilir.
Önceden pişirilmiş malzemelerle hazırlanan salatalarda, bakterilerin üremesini veya yiyeceklerin bozulmasını önlemek için buzdolabında saklanması gerekir. Pişmiş malzemeler bulunan salatanızı yemeden önce en fazla beş gün saklamalısınız.
Salatalar sosları sebebiyle kısa sürede suyunu salıp formunu kaybedeceğinden uzun süre saklamanız önerilmiyor. Eğer buzdolabında salatanız olsun istiyorsanız hazırladığınız salatayı soslamadan ve tuzlamadan buzdolabına koymalısınız.
Yemek hazırlamayı ne kadar sevsek de bazen haftanın başlarında yaptığımız salatalar her zaman zamana karşı koyamayabiliyor. Bu nedenle kullanacağınız malzemelerin ne zaman alındığına ve salatanın poşetten ne zaman çıkarıldığına bağlı olarak, yeşillikler en fazla iki veya üç gün dayanabileceğini unutmayın.
Kapaklı kaba koyduğumuz salata suyunu salmadıkça bozulmuyor. Ancak günden güne kesilen yerleri kuruyabiliyor. Ayrıca ıslak değilse rengi dönmüyor, marul ve diğer yeşilliklerin kuru olduğundan da emin oluyoruz bu durumda kapaklı kabımızda bir gün hiç etkilenmeden rahatça saklanabiliyor.