Bahar aylarında, vücudumuzun daha aktif olmasını sağlayacak hormonların salgılanmasına rağmen, vitamin ve mineral eksikliği yorgunluk hissini arttırıyor. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek için özellikle pastörizasyon işlemi görmemiş gerçek ham balı daha yoğun tüketmek gerekiyor’’ dedi.
Doğrudan arı kovanından elde edilerek, kimyasal işlem görmeyen ham balın, enzimlerini ve polenini kaybetmediği için rahatsızlıklar konusunda büyük bir şifa kaynağı olduğuna dikkat çeken Ahmet Bağran Aksoy, “Özellikle vitamin ve mineral içeren besinler bahar yorgunluğu sendromundan korunmak için oldukça önemlidir.
Katkısız, gerçek ham bal, B vitamini, potasyum, fosfor ve çinko açısından oldukça zengindir. Enerji verici özelliğiyle, bahar aylarında yaşanan yorgunluk hissini ortadan kaldırır.” ifadelerini kullandı.