Vücudunuzda bakır ve demir gibi metallerin yüksek değerde olması metal tadını artıran durumlar arasında yer alır. Ayrıca burun tıkanıklığı ve akıntısına yol açan alerjiler tat alma duyunuzu değiştirebilir. Özellikle bahar aylarına geçiş döneminde yaşadığınız alerjiler tat alma duyusunda metal tadı hissini tetikleyebilir.
Bunun için yapılması gerekenler öncelikli olarak ağız bakımıdır. Dişlerinizi ve dilinizi günde iki defa fırçalayabilirsiniz. Ek olarak günde bir kez diş ipi kullanabilirsiniz. Ağız hijyeni sağlandığında genellikle ciddi olmayan problemler normale dönebilir.
Şekersiz sakız çiğnemek, yeterli miktarda sıvı tüketimi, baharatlı yiyeceklerden uzak durmak, metal içermeyen mutfak takımlarını azaltmak, yemekten önce bir parça limon şekeri tüketmek gibi alternatifler metalik tadı önleyebilir.