Tuzladığınız biberleri temiz bir tepsiye dizip güneşin altında kurumaya bırakın. Biberleriniz 3-4 gün içerisinde kuruyacaktır. Bu işlemden sonra salça hazırlamak çok kolaylaşacak. Biberleri ağzı sıkı bir kavanozun içerisine koyabilir veya buzdolabında bekletebilirsiniz. Uzun süre taze kalacaktır.
Farklı bir alternatif ise biberleri fırında kurutmaktan geçiyor. Fırın kullanmak, güneşte kurutmaya göre daha hızlı bir yöntem. Yıkadığınız biberleri fırın tepsisine dizip 65 derecede pişirin.
Fırın kapağını açmadan biberleri aralıklı olarak kontrol edebilirsiniz. Rengi değişip kurumaya başlayana kadar bekletin. Tamamen kuruduğunda fırından çıkarabilirsiniz. Bu yöntem, diğer yöntemlere göre daha hızlı olacaktır. Üstelik biberlerin tadında herhangi bir değişiklik fark edilmeyecek.