Sade tavuk gibi haşlanmış yumurtalar da oldukça yumuşak tadı sayesinde mideyi yormaz. Yumurtalar aynı zamanda protein açısından da zengin bir kaynaktır; bu, özellikle mideniz bulandığında ve fazla yemek yemediğinizde enerji düzeylerini ve genel beslenmeyi korumak için gereklidir.
Doyurucu karbonhidratları sayesinde beyaz veya kahverengi pirinç, sersemlemiş hissettiğiniz zamanlar için iyi bir seçenektir. Pirinci su veya tavuk kemik suyuyla pişirebilirsiniz böylece biraz protein ve elektrolit sağlar.
Mide bulantısı için ne yiyeceğinize tamamen takılıp kaldığınızda, basit bir dilim kızarmış ekmekten başkasını aramayın.
Kızarmış ekmek tipik olarak çok az yağ içerir, bu nedenle aşırı mide asidi veya safra üretimini uyarmaz (aksi takdirde mide bulantısını daha da kötüleştirir). Bunun yerine yumuşak ve sindirilebilir olduğundan mideniz bulandığında yemek için iyi bir yiyecektir.
Bir dahaki sefere mideniz bulandığında bir fincan sıcak zencefil çayını yudumlayın. Zencefil çayı, sıvı alımı sağlamanın yanı sıra mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine de yardımcı olabilir.
Zencefil, pankreastaki sindirim enzimlerinin üretimini doğrudan uyaran gingerol ve zingeron gibi biyoaktif bileşikler içerir. Bu, besinlerin parçalanmasına yardımcı olur ve genel sindirimi destekleyerek yiyeceklerin mideye indirilmesini kolaylaştırır. Zencefildeki bileşikler anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve bu da mide bulantısına neden olan iltihabı azaltabilir.