Böreğin üstünün nar gibi kızarması için üzerine lezzet verici karışımlar sürebilirsiniz. Genellikle yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karışımı kullanılır. Üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serptiğinizde daha lezzetli olacaktır. Eğer daha da çıtır olmasını isterseniz yumurta sarısını sürdükten sonra üzerine hafifçe maden suyu dökün.
Böreği fırından çıkardıktan sonra hemen keserseniz içi dağılabilir. Bunun yerine Dinlenen börek, daha kolay kesilir ve dilimlerken iç harcı dışarı çıkmaz. Fırından çıkarınca yapacağınız ilk işlem üzerini nemli bir bezle örtmek olmalı.
Börek yapıldıktan sonra tamamen bitmediyse buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak ilk çıtırlığını elde edemeyebilirsiniz. Taze kalması için hava almayan kaplar kullanın. Tekrar ısıtmak için ise mikrodalga yerine fırın kullanın.