Ramazan pidesi hamuruna zeytinyağı eklemeniz de hafif bir lezzete erişmenizi sağlayabilir. Pide hazırlarken yumurta eklemek istemeyenler zeytinyağı kullanabilir. Böylece Ramazan pidesi günlerce taze kalabilir. İşte evde hazırlayabileceğiniz pidenin tarifi.
* 4 su bardağı un
* 1 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket instant maya (10 g) veya yarım paket yaş maya
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* Süt, pekmez veyahut zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* Susam ve çörek otu
İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içine ılık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyebilirsiniz. Ardından karışıma unu az az ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tuz ilave ederek yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur şiştikten sonra şekil vererek fırın tepsisine koyun.
Tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yumurta yerine yoğurt, zeytinyağı ve sıvı yağı karıştırın. İsteğe bağlı pekmez ilave edebilirsiniz. İyice sürdükten sonra fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 15-20 dakika pişirmelisiniz. Pidenin üzeri kızarınca fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Çıtır çıtır Ramazan pideniz hazır.