İlk olarak geniş bir yoğurma kabının içine ılık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı ekleyin. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyebilirsiniz. Ardından karışıma unu az az ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tuz ilave ederek yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamur şiştikten sonra şekil vererek fırın tepsisine koyun.
Tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yumurta yerine yoğurt, zeytinyağı ve sıvı yağı karıştırın. İsteğe bağlı pekmez ilave edebilirsiniz. İyice sürdükten sonra fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 15-20 dakika pişirmelisiniz. Pidenin üzeri kızarınca fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Çıtır çıtır Ramazan pideniz hazır.