Aynı zamanda yetiştirdiğiniz fesleğenleri yemek yaparken de kullanabilirsiniz. Pizza ve makarna yemeklerinde harika bir tada sahip olan pesto sos, fesleğenden yapılmaktadır. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitkiden tam verim alabilirsiniz.
Nanenin temiz ve ferahlatıcı kokusu mutfağa yakışır cinsten. Mutfağınızda nane yetiştirerek daha ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca naneleri çeşitli yemeklere ekleyebilirsiniz. Çorbalar, salatalar ve limonata bunlardan sadece birkaçı.
Az bakım gerektiren bitkilerden biri olan biberiyeyi evinizde kolayca yetiştirebilirsiniz. Sağlık açısından birçok farklı faydası bulunan bu bitkiyi tavuk ve et yemeklerinde de kullanılabilir. Hoş kokusu ve aromatik tadıyla mutfak için etkili olacaktır. Kurutulmuş biberiye yaprakları ise yemeklere uzun süreli bir aroma katar.
Faydaları açısından zengin, aromatik bitkilerden biri de kekiktir. Baharatını sıklıkla kullandığımız bu bitki, iyi drenajlı toprakları tercih eder. Bu nedenle fazla sulama yapmanıza gerek kalmayabilir. Az bir bakımla tüm yıl boyunca yeşil kalabilir.
Evde yetiştireceğiniz kekik, birçok yemeğe ve salata çeşidine uygun olacaktır. Özellikle zeytin tüketirken denemeniz gereken lezzetlerden biri. Bu bitkiler dışında limon otu, lavanta, kişniş ve maydanoz da mutfakta yetiştirilmeye uygun bitkiler arasında yer alır.