05.08.2014 - 17:49 | Son Güncellenme: 05.08.2014 - 17:54
Çay ve Limon Yeşil çay, antioksidan zengini olduğu bilinen oldukça faydalı bir içecektir. Ancak bir damla limon bile etkisini artırmaya yetmektedir. Limon çayın içerisindeki maddelerin emilimini kolaylaştırır.
Yoğurt ve diğer fermente besinlerde bulunan yararlı bakteri olan probiyotiklerin büyümesinni tetiklenmesi için inüline gerek vardır. İnülin muz, kuşkonmaz, soğan, sarımsak ve pırasada bol miktarda bulunur.
Bilim adamları fasulye, ıspanak ve tam tahıllarda bulunan demirin emilimini arttırmak için C vitamini ile birlikte alınması gerektiğini belirtiyor.
Kansas Eyalet Üniversitesi'nden uzmanlara göre pişmiş etle birlikte tüketilen taze kekik gibi otlar kanserojen maddelerin etkisini %70 oranında azaltıyor.