Bu kış da öncelik vermeniz gereken sebzeler arasında soğan ve sarımsak bulunuyor. Her ikisindeki etkili antibiyotik etkisi, hastalıkları iyileştirmek için harika bir ilaç olacağı anlamına geliyor.
Canan Karatay, kış mevsiminde hayvansal yağ ve sakatat tüketilmesi gerekiyor. Karatay, bol sirkeli ve et içerikli çorbaların içilmesi gerektiğini savunuyor.
Canan Karatay'a göre kışın kemik suyu çorbasını sofralarımızdan eksik etmememiz gerekiyor. Evde kemik suyu çorbası yapımı ise oldukça basit. İşte Canan Karatay'ın önerdiği çorbanın tarifi:
- 6 adet ilikli kemik
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Maydanoz
İlikli kemikleri bir tencereye koyarak başlayın. Üzerine 2 litre su ve gerekli miktarda tuz ekleyin. Eklediğiniz suyun içme suyu olması gerektiğini unutmayın. Kemikleri 1,5 saat kaynatın.
İlikli kemikler kaynarken diğer yandan 1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı yoğurdu ayrı bir kabın içinde karıştırın. Süzme yoğurt kullanırsanız çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Karıştırma işlemi bitince tuz ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Dilerseniz farklı baharatlar katabilirsiniz.
Kaynayan kemik suyunu bir süzgeç yardımıyla ayırın. Hazırladığınız diğer karışımın içine 2-3 kepçe kemik suyu dökün ve karıştırın. Daha sonra karışımı kemik suyuna ekleyerek devam edin.
Son olarak maydanoz veya istediğiniz baharatlarla çorbayı süsleyebilirsiniz. Çorbayı tüketirken bol sirke eklemeyi unutmayın. Afiyet olsun.