Defne yaprağının boğaza veya yemek borusuna takıldığı ve defne yaprağının bağırsak delinmesine neden olduğu da biliniyor. Yaprakları kullanmadan önce ezebilirsiniz. Ancak yine de kumlu bir dokuya sahip olurlar. Çoğu tarifin, bunları bütün olarak kullanmayı ve yemeği servis etmeden önce defne yapraklarını çıkarmayı önermesinin başlıca nedeni de budur.
Defne yaprağı yalnızca pişirme aşamasında kullanmalısınız. Pişirme işleminden sonra yemekten çıkarılmayı unutmayın. Defne yaprağının tüketilmesi uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmiyor.
Defne yaprakları çok iyi kurur ve toplanıp kurutulduktan birkaç hafta sonra aromaları yoğunlaştığından bu şekilde satılır. Ancak bazen taze olarak meyve sebze reyonunda da bu yaprakları bulabilirsiniz. Defne yaprağını çorba, balık, güveç gibi yemeklere bütün bir halde koyabilirsiniz. Böylece yemek piştikten sonra çıkarmanız daha kolay olabilir. Kurutulmuş defne yaprakları 12 ay kadar dayanabilir.
Kronik hastalığı olan kişiler, hamileler, emziren kadınlar ve alerjik bünyeye sahip olan kişilerin defne yaprağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışması önerilir.