Kahvaltıda yağsız süt ve muzlu, buzlu gevrek tüketmek yerine 2 yumurta ve yarım muz tüketmelidir. Öğle yemeğinde tüketilecek tam buğday ekmek üzerine şarküteri hindi ve havuç ve kereviz çubukları, beyaz ekmek ve patates kızartması üzerine fıstık ezmesi ve jöleli sandviçten daha yararlı bir öğündür.
Akşam yemeğinde ızgara tavuk, yarım tatlı patates ve buharda pişirilmiş brokoli tüketilmelidir. Atıştırmalık olarak protein bar, shake veya hafif yoğurt tüketilmesi tercih edilmeli ve atıştırmalık büfesi ve kuru meyve gibi öğünlerden kaçınılmalıdır. İçecek olarak su, tatlandırıcı ile kahve ve sıfır şekerli krema, diyet kola gibi sıvılar tercih edilmelidir.
Yağsız proteinli yiyecekler, tam tahıllar ve nişastalı olmayan sebzelerden oluşan bariatrik diyetin tercih edilmesi dumping sendromunun semptomlarını önleyebilir.
- Diyetinizdeki protein ve lif miktarını artırmak
- Her gün 5 ila 6 küçük öğün yemek
- Yemek sonuna kadar sıvı içmekten kaçınmak
- Yiyecek ve içeceklerde sofra şekeri gibi basit şekerlerden kaçınmak
- Yiyecek veya içeceklerin kalınlığını artırmak