Şengül, Erzurum'un kuzey ilçelerinde fazla miktarda dut yetiştirilmesi sebebiyle yoğun şekilde bu meyveden pekmez üretildiğine dikkati çekerek şöyle devam etti: "Bu ilçelerden örnekler alarak ve kendimiz üreterek araştırma yaptık. Dut, üzüm ve keçiboynuzu gibi meyvelerin suları çıkarılıp kaynatılıyor. Konsantre edilerek içerisine hiçbir katkı maddesi katılmadan, tamamen doğal meyvenin suyunun kaynatılmasıyla elde edildiği için sağlık açısından çok faydalı. Bu örnekleri alarak antioksidan aktivitelerine, besin değerlerine, şeker ve mineral madde içeriklerine baktık. Pekmezin faydalarını sonuçlandırıp uluslararası bilimsel dergilerde yayınladık."
Pekmezin günlük 1-2 çorba kaşığı tüketilmesini öneren Şengül, tahinle karıştırılmasıyla besin değerinin arttığını anlattı.