Kabak çekirdeği, Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini dengeli bir şekilde içerir. Atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi salatalara veya yulaf ezmesine eklenerek de tüketilebilir.
Susam, Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin olan bir diğer bitkisel kaynaktır. Susam ezmesi veya susam yağı şeklinde tüketilebilir. Ayrıca susam tohumları salatalara veya yemeklere lezzet katar.
Avokado, sağlıklı yağlar ve lif açısından zengin bir meyvedir. Aynı zamanda Omega-3 içerir ve salatalarda, sandviçlerde veya doğrudan tek başına tüketilebilir.
Yeşil yapraklı sebzelerin önemli bir kaynağı olan semizotu, Omega-3 yağ asitlerini içerir. Salatalarda veya sandviçlerde kullanarak Omega-3 alımınızı artırabilirsiniz.
Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler, Omega-3 ve diğer sağlıklı yağları içerir. Günlük atıştırmalıklarınız arasına bir avuç kuruyemiş eklemek omega-3 ihtiyacınızın önemli bir kısmını karşılayacaktır.
Zeytinyağı, Akdeniz diyetinin temel ögelerinden biridir ve Omega-3 içerir. Salatalarda ve yemeklerde kullanarak günlük Omega-3 alımınızı destekleyebilirsiniz.
Omega-3 bakımından en zengin kaynaklardan biri deniz ürünleridir. Somon, sardalye ve hamsi gibi yağlı balıklar, yüksek miktarda Omega-3 içerir.
Kırmızı et, demir ve protein açısından zengin olmasının yanı sıra Omega-3 içerir. Ancak, sağlıklı bir seçenek olarak, yağsız veya az yağlı kesimleri tercih etmek önemlidir.
Tavuk ve yumurta da Omega-3 içeren protein kaynaklarıdır. Organik veya serbest dolaşan tavukların yumurtaları ve tavuk eti, daha yüksek Omega-3 içerebilir.