Soğuduğunda kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz. 3-4 günün ardından tüketmeye başlayabilirsiniz. Diğer turşulara kıyasla daha kısa sürede hazır hale gelen biber turşusunun hem bekleme derdi yok hem de çok lezzetli. Gün tabaklarının vazgeçilmez lezzeti olacak.
Turşu, zengin lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığını koruyarak sağlıklı bakterilere destek olur. Metabolik atıkların vücuttan daha kolay ve hızlı bir şekilde atılmasını sağlar. Ayrıca tüketilen turşunun suyu da bir o kadar değerli. Yapılan araştırmalar sonucunda turşu suyu tüketiminin spor sonrasında gelişen krampları azalttığı tespit edildi.
İçerisindeki faydalı bakteriler bağırsak florasını düzenleyerek pek çok rahatsızlığa yakalanma riskini azaltacaktır. Sağlık için çok yararlı olan turşuları kış ayları boyunca sofralarınızdan eksik etmeyin.