Malzemeler:
500 gr dana ciğer
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı
Ciğerleri doğrayıp süt içinde bekletirseniz hem daha yumuşak olur hem de kokusu azalır. Süzüp una buladıktan sonra kızgın yağda kısa sürede pişirin. Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis edin.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı ciğer
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
Ciğerleri jülyen doğrayın ve tavada tereyağı ile kavurun. İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip sotelemeye devam edin. Baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.