Bal, doğal bir antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Özellikle boğaz ağrısı yaşayanlar için bal, rahatlatıcı ve tedavi edici özellikleriyle öne çıkar. Çayınıza ekleyerek ya da doğrudan bir kaşık bal şeklinde de tüketebilirsiniz. Ayrıca bal, içerdiği doğal enzimler ve yumuşak yapısıyla boğaz tahrişini hafifletir ve tahriş olmuş mukozayı yatıştırır. İçindeki doğal şekerler ise enerji seviyenizi dengeler, böylece halsizlik yaşadığınız dönemlerde vücudunuza hızlı bir enerji desteği sağlar.
Haşlanmış patates, hafif yapısıyla mideyi rahatsız etmeyen ve yüksek karbonhidrat içeriğiyle enerji sağlayan bir besindir. Hasta olduğunuzda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz çünkü haşlanmış patates sindirimi kolay olan yapısı sayesinde mideyi yormaz. Ayrıca, patates içerdiği yüksek potasyum sayesinde vücudun elektrolit dengesini korumaya yardımcı olur.