İster yeşil, ister siyah, ister bitkisel, ister kafeinli veya kafeinsiz olsun, çay mavi bölgeliler arasında en çok tercih edilen içeceklerden biri. Bu muhtemelen içerdiği antioksidan açısından zengin bitki bileşiklerinin çokluğu sayesindedir.
Araştırmacılar ayrıca yüz yaşını geçmiş kişilerin daha az miktarda et yediğini ve diyetlerine daha çok balık ve diğer yağsız deniz ürünlerini dahil etme eğiliminde olduğunu buldular. Bunun nedeni, birçok Mavi Bölge'nin okyanusa yakın olması olabilir.
Tam buğday ekşi mayalı ekmek, yüz yaşını geçmiş kişilerde görülen birkaç yaygın yiyecek trendini bir araya getiriyor. Tam tahıllar, yüz yaşını geçmiş kişilerin bir diğer ortak paydasıdır. Özellikle beyaz, rafine edilmiş muadilleriyle karşılaştırıldığında lif, mineral ve B vitamini açısından zengindirler.
Yüz yaşını geçmişlerin temel gıdası tatlı patatestir. Bu özel patates lif ve potasyum, A vitamini, C vitamini ve bitki bileşikleri gibi mikro besinler açısından zengindir. Bunlar bağışıklık, kalp ve metabolik sağlığı iyileştirmeye yardımcı olur.
Son olarak, zerdeçal gibi belirli besin açısından yoğun baharatlar da uzun ömürlülüğü destekleyebilir. Zerdeçal, daha uzun yaşamaya faydalı olabilecek flavonoidler gibi fitonutrientler açısından zengindir. Zerdeçalda bulunan kurkumin gibi fitonutrientler (bitki bileşiklerinin başka bir adı), vücuttaki iltihabı azaltarak genel sağlığı ve beyin gibi hedeflenen bölgeleri destekler.