12 saat sonunda bekleyen suyun iki katmana dönüştüğünü gözlemleyeceksiniz. Üstte kalan yoğun katmanı tavaya alıp orta ateşte pişirin. Taneler kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. Bu sırada yağ şeffaf bir renge dönmeye başlayacak. Yağı kavanoza koyarak ev yapımı yağını saklayabilirsiniz. Peki, doğru muhafaza etmek için ne yapılmalı?
Bu doğal yağ, uzun raf ömrüne sahip ürünlerden biridir. Oda sıcaklığında katı bir yağ olduğu bilinir. Ancak diğer yağlarda olduğu gibi oda sıcaklığında uzun süre kalması, erimesine neden olabilir. Bu nedenle cam kavanozlarda kapağı kapalı bir şekilde saklanmalı. Aşırı sıcak ortamlarda tutmayın.
Hindistan cevizi yağının 24 derecenin altında olması ve kuru kalması gerekir. Tercihinize göre buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken asıl nokta, sakladığınız kabın kendisidir. Plastik şişelerde saklamamanızı öneririz.
Hindistan cevizi yağını pek çok alanda değerlendirebilirsiniz. Yemeklerin içine eklemek istiyorsanız hafifçe eriterek kullanmalısınız. Özellikle kek ve pastalara aroma katmak için 1 çay kaşığı eklemek yeterli. Katı bir kıvamda muhafaza edilen yağı dudak balmı veya makyaj temizleyicisi olarak kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını temiz bir beze alıp ayakkabı, çanta, cüzdan ve kemer gibi deri ürünleri temizleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak bazı yağlarla karıştırarak cilt bakımında kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı sıvı Hindistan cevizi yağını parfümün içine ekleyerek kalıcılık süresini artırmak mümkün.