Eğer sürekli kas krampları, yorgunluk veya diğer belirtileri yaşıyorsanız magnezyum eksikliğiniz olabilir. Peki, magnezyumu artırmak için neler yapılabilir? İşte basit yolları.
Magnezyum emilimini azaltan bazı yiyecekler bulunur. Bu gıdaları tüketerek magnezyum seviyelerinizi düşürebilirsiniz. Bu nedenle magnezyum emilimini azaltan kola, kahve, tuz, şeker gibi besinleri tüketmemeniz gerekir.
Kronik stres, vücudunuzun ihtiyacı olan magnezyum seviyesini azaltır. Kişisel rahatlama metotlarını uygulayarak magnezyum seviyenizi dengede tutmaya çalışabilirsiniz. Meditasyon veya rahatlamak için çeşitli uygulamalara yer vererek gün içerisinde tekrarlayabilirsiniz. Magnezyum dengede kalacaktır.
Magnezyum seviyesini yükseltecek gıdalara yer vermek vücudunuz için belirli bir aşamadan sonra hayati önem taşımaya başlar. Magnezyum takviyesi niteliği taşıyan doğal besinler kabak çekirdeği, badem, ıspanak, tam tahıllar, fasulye ve baklagillerdir.
Magnezyum eksikliğini gidermek hayatınızı olumsuz yönde etkileyen birçok probleme etkili bir çözüm olacaktır. Özellikle depresif ruh hali, magnezyum takviyeleri sayesinde azalmaya başlar. Ancak farklı vitamin eksiklikleri de magnezyum seviyelerini düşürebilir.
D3, B1, B6 ve E vitamini eksikliği magnezyum seviyesini düşürür. Magnezyum takviyesi içeren doğal besinleri tüketirken bu vitaminlere de yer vermeyi unutmamalısınız.
Yeterli gelmediği takdirde ise dışarıdan gıda takviyesi olarak alabilirsiniz. Günlük belirlenen dozajı 300-1000mg olarak belirtiliyor. Ancak kalp ve böbrek hastalarının öncelikle doktora danışması gerekir.