Ardından fırından çıkardığınız çekirdekleri alt üst edin. Bu aşamada ekstra malzemeler ilave etmek isterseniz alt üst etmeden önce tuz ya da farklı baharatları serpebilirsiniz. Son olarak çekirdekleri tekrar fırına atın ya da tavada kavurun.
Tavada kavuracaksanız yaklaşık 10 ila 15 dakika yeterli olur. Fırın içinse 5 dakika yeterli. Fırın performansına göre bu süre değişiklik göstereceğinden kontrollü şekilde pişirmelisiniz. Herhangi bir yağ ilavesi yapmazsanız gereksiz bir kalori alımından da kendinizi korumuş ve daha sağlıklı çekirdekler elde etmiş olursunuz.
Eğer yağ eklemek isterseniz, son aşamada tavanıza ya da fırın tepsinize az miktarda zeytinyağı ve tereyağı ilave edebilirsiniz. Kavurduğunuz kabak çekirdeklerini bitene dek cam kavanozlarda hava almayacak şekilde muhafaza edip çıtır çıtır kalmasını sağlayabilirsiniz.