Genellikle işlenmiş et ve bazı sebzelerde nitratlı gıda bulunabilir. Kahvaltıda sıklıkla tüketilen sosis, salam, pastırma gibi ürünlerde bulunma ihtimali daha yüksektir. Nitratlar vücutta nitritlere dönüştüğünde, potansiyel olarak zararlı bileşikler oluşturabilir.
İşlenmiş etler yerine, kahvaltıda taze meyve, sebze, yumurta ve tam tahıllı ürünleri tercih edebilirsiniz. Taze hindi, tavuk veya balık gibi protein kaynakları daha sağlıklı seçeneklerdir. Ancak kahvaltıda tüketilme oranına göre bir plan oluşturulması gerekiyor.
Kahvaltıda taze ve besleyici gıdalar seçmek, sağlıklı bir diyet planının ilk aşamasıdır. Vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabilmek için sağlığı tehdit eden gıdalardan uzak durmalısınız. Bu gıdalar zamanla vücut yapısını yerle bir edebilir.