Zeytinyağlı barbunyayı çok severim. Eşim annemden aldığı tarifle çok güzel zeytinyağlı barbunya pişiriyor. Annemi aratmıyor.Tercih ettiğiniz dünya mutfağı hangisi?Akdeniz mutfağı en sağlıklı mutfak. Kendi örf ve adetlerimize bağlı olarak Akdeniz mutfağı öncelikli tercihim. Karadeniz yöresinin mutfağını da seviyorum, örneğin mıhla- mayı severim. Bir de pudra şekerli börek. Şekerin ne kadar zararlı olduğunu bilsem de 2-3 ayda bir tam anlamıyla bol şekerli yerim.Tadı damağınızda kalan bir yemek var mı?Ön plana çıkarabileceğim bir yemek yok. Her yemeğin, organizmama olan tepkilerini düşünürüm. Kısacası biraz düşünerek yerim. Kendimi strese sokmadan, geri dönüşümü ne olacak diye düşünerek, her yemekten keyif almaya çalışıyorum.
Her şeyi yerim ama suşiyi sevemedim.İlk yaptığınız yemek hangisi?Yemek yapmam. Bekar hayatı yaşamadığım, hiç yurtlarda kalmadığım için böyle bir lüksüm olmadı. Evlenince de hayat arkadaşım beni hiç mutfağa sokmadı. Bazen canım çekerse peynirli omlet yaparım. Salatayı iyi doğrarım.Yemekte olmazsa olmazlarınız neler?Olmazsa olmazlarım, benim için dört besin grubunu yan yana getirdiğiniz zaman tamamdır. Tost bile yesem, yanında meyvesi, sebzesi, ayranı varsa tamam. Rengi, lezzeti ikinci planda gelir. Önce sağlık. Lezzetli diyerek tek başına yerseniz sağlık açısından riskler taşır. Rengi, sunumu, lezzeti ne kadar önemli ise dört temel de çok önemli.
Mutfak alışverişini genellikle büyük marketlerden yapıyorum. Marketlerde önce sebze, sonra meyve, sonra dondurulmuş gıdalar alınıyor. 1.5 – 2 saat markette dolaşılıyor. Sepetin yönünü değiştirmek gerekir. En son dondurulmuş gıdaları alırım. Arabadaki mini buzdolabına yerleştiririm. Eve gider gitmez dolaba koyarım. Bu hususa çok dikkat ederim.En çok kiminle yemek yerken keyif alıyorsunuz? Eşim Canan’la yemek yemekten keyif alırım.Tatlı mı, tuzlu mu? Tatlı Ekşi mi, acı mı? Ekşi. Acıyı hiç sevmem.Kilo vermenin püf noktaları !