Kararmış muzları, ev yapımı granolanın içine ekleyerek hem lezzetli hem de besleyici bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Yulaf ezmesi, fındık, tohumlar ve muzları karıştırın. Daha sonra, bal veya akçaağaç şurubu ile tatlandırabilirsiniz. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra, muzlu granolanızı kavanozlarda saklayabilirsiniz.
Yumuşamış muzları yoğurtla birleştirerek hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık olan muzlu yoğurt yapabilirsiniz. Ezilmiş muzları bir kase yoğurdun içine ekleyin ve karıştırın. İsterseniz, üzerine granola, taze meyve dilimleri ve bal ekleyebilirsiniz. Muzlu yoğurt kahvaltıda, öğle veya akşam atıştırmalarında tercih edebileceğiniz pratik bir seçenek olabilir.
Ezilmiş muzları farklı bir şekilde değerlendirmek isterseniz muzlu salsa yapabilirsiniz. Muzları ince dilimler halinde kesin ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine doğranmış yeşil soğan, salatalık, kırmızı biber, lime suyu ve acı biber ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdığınızda muzlu salsanız hazır olacak. Bu ilginç ve lezzetli salsa, et veya tavuk yemeklerinin yanında veya tortilla cipsiyle servis edebilirsiniz.