Karışım rengini atmaya başladığında, kavurma işlemi bitmiş demektir. Tam bu aşamada ocağı kısık dereceye getirip karnabaharları kavrulan malzemelerin üzerine ekleyin. Hepsini dizdikten sonra kapağı kapatıp pişirmeye devam edin.
Buharı aldıktan sonra dizdiğiniz karnabaharların karışmasını sağlayabilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra baharatları ilave edebilirsiniz. Ardından karnabahar yemeğinin üzerine nefis bir sos hazırlayabilirsiniz.
Beşamel sos hazırlamak için 3 yemek kaşığı tepeleme unu boş bir tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam ederken yağını dökün. Hızlıca karıştırıp diğer malzemeleri ekleyin. Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmanız gerekiyor. Çok koyu olduğunda 1 bardak süt daha ilave edebilirsiniz.
Sosunuz koyulaştığında 2 diş sarımsak ve tuz ilave edebilirsiniz. Son aşamada bir fırın tepsisine hazırlamış olduğunuz karnabaharları dizin. Ardından beşamel sosu üzerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, hepsini karıştırıp o şekilde tepsiye dizebilirsiniz. Damak zevkinize bağlı olarak kaşar ilave edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirebilirsiniz. Ardından servis edin.