Karpuzu şu adımları takip ederek dondurun: Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın, küp veya dilimler halinde kesin, kabuğunu ve çekirdeklerini de çıkarın.
Karpuz dilimlerini fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin (aksi takdirde birbirlerine yapışırlar).
Fırın tepsisini birkaç saat boyunca veya karpuz tamamen donana kadar dondurucuda saklayın. Dondurulmuş karpuzu dondurucudan çıkarıp dondurucuya uygun bir saklama torbasına veya hava geçirmez bir saklama kabına aktarın.
Karpuzun üzerine dondurulduğu tarihi yazın ve en geç 9 ay ile 1 yıl arasında tüketin.
Dondurulmuş karpuzu doğru şekilde çözdürmek için ise dondurucudan çıkarıp buzdolabına yerleştirin.
Tam çözülme süresi karpuzunuzu nasıl kullanmayı planladığınıza bağlıdır. Karpuzun buzdolabında 24 saate kadar tamamen çözülmesi gerektiğini unutmayın.