Diğer peynirlerin yanı sıra taze kaşar peyniri satın alırsanız uzun süre saklamaya elverişli olacaktır. Uzun süredir kullanılan peynirlerde küflenme ihtimali daha sık görülebilir.
Peynir tüketiminden önce hijyen kurallarına uymak küflenme sorununa neden olabilecek zararlı maddelerin girişini önleyebilir. Bunun için peyniri kesmeden önce ellerinizi ve kullanacağınız bıçağı temizleyin.
Peynirinizi uygun sıcaklıkta saklamak ise büyük önem taşıyor. Genel olarak, buzdolabında 2-4 °C arasında bir sıcaklık idealdir.
Peynirin tipine bağlı olarak saklama süresi de değişebilir. Bazı taze peynirleri kısa sürede tüketmek gerekebiliyor. Ancak sert peynirler, daha uzun süre taze kalmaya meyillidir. Ayrıca peyniri güçlü kokulu gıdalardan uzak tutmaya çalışın.