Kıvamı yakaladığınız anda vanilini eklemelisiniz ve karıştırmaya devam etmelisiniz. Karışım iyice koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ise ocaktan alma vakti gelmiş demektir. Sonraki aşamaya geçebilirsiniz!
Hazırladığınız muhallebiyi önceden ıslattığınız bir tepsiye dökme vakti. Üst yüzeyini pürüzsüz bir hale getirmek önemlidir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, tatlının üstü altın rengini alana kadar pişirmelisiniz.
Fırından çıkan kazandibini önce oda sıcaklığında soğutmalısınız. Soğuduktan sonra dilimleyip birkaç saat de buzdolabında dinlendirmek tadını ve kıvamını almasında önemlidir. Sonrasında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!